2022 m. savanorystė bibliotekoje

Rugsėjo mėnuo – rudens ir mokslo metų pradžios laikas, daugeliui jis yra ir permainų mėnuo. Taip yra ir bibliotekoje. Šį mėnesį mūsų bibliotekoje 6 mėnesių trukmės savanorystės kelionę pradėjo – Liepa Narkūnaitė.

Mergina mokosi Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje, 3 klasėje. Ji pasakoja, jog laisvalaikiu mėgsta skaityti knygas, dalyvauti įvairiuose renginiuose, keliauti, žaisti tinklinį, čiuožinėti pačiūžomis, savanoriauti, vis išbandyti kažką naujo ir aktyviai leisti laiką. Šiuo metu ji pradėjo mokytis italų kalbą. „Jau seniai norėjau pradėti, tačiau vis neprisivesdavau, bet gi geriau vėliau, nei niekada.” Paklausėme Liepos kas ją paskatino pradėti savanorystę ir ką ji planuoja ateityje. „Apie studijas mintys sukasi jau labai ilgai, vis bandau pažinti save ir suprasti, kuriuo keliu aš noriu eiti. Manau, kad jau artėju prie to tikslo, bet tai pasiliksiu sau. Savanoriauti bibliotekoje mane paskatino mama. Biblioteka nėra man svetima aplinka. Man patinka bendrauti, kurti, organizuoti, o savanoriauti aš noriu visur, kur tik galiu. Savanorišką veiklą jau esu išbandžiusi ne viename festivalyje, renginyje, o savanoriaudama bibliotekoje tikiuosi patobulinsiu savo komunikacinius, organizacinius bei socialinius įgūdžius ir naudingai praleisiu savo laiką.” Džiaugiamės, kad galėsime dirbti kartu ir padėsime Liepai įgyvendinti jos planus. Ji pakeis merginą, kuri jau baigė šią kelionę – Odiliją Bernotaitę.

Odilija pasidalino, jog savanorystę pradėjo būdama visai nedrąsi ir bandanti atrasti save. Džiaugiasi, jog jos metu galėjo išbandyti save skirtingose srityse. Paklausėme, kas jai labiausiai patiko ir ką išmoko būnant kartu su mumis ir darbuojantis bibliotekoje. „Iš savanorystės man labiausiai įsiminė renginiai, kuriuose tekdavo fotografuoti. Kiekvienas renginys kuo nors mane įtraukdavo, sužavėdavo, o po jų būdavo smagu pabendrauti su pačiais žmonėmis ir ko nors iš jų pasisemti. Taip pat atradau naują hobį – fotografavimą, bei pradėjau kitaip žvelgti į meną. Pažvelgus į dabartį ir palyginus save su ta Odilija prieš 6 mėnesius, galiu teigti, kad perlipau per save ir tapau labiau praplėtusi akiratį, komunikabili bei pasitikinti savimi nei buvau prieš tai. Tad jeigu manęs kas nors paklaustų ar iš tiesų verta savanoriauti, užtikrintai atsakyčiau – taip! Nes patirsite iššūkių bei malonumų kelionę iš kurios išsinešite begales įspūdžių!”

Abiem merginoms linkime sėkmės, idėjų ir kūrybinio polėkio, Liepai šiame naujame gyvenimo etape, o Odilijai, kuriant savo ateitį!

Jaunimo savanoriška tarnyba (toliau – JST) – tai intensyvi ilgalaikės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 metų. JST programa suteikia galimybių atrasti patinkančią veiklos kryptį, taip pat geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi.

Parengė Beatričė Navarskaitė

Žymos:

Dalintis: