Knygos „Putinizmas: ideologinė charakteristika“ pristatymas

2023 m. balandžio 19 d. 17 val. Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos (Maironio g. 12) konferencijų salėje politologas, publicistas, visuomenės ir politikos veikėjas Marius Kundrotas pristato savo knygą „Putinizmas: ideologinė charakteristika“. Maloniai visus kviečiame!

~~~

Marius Kundrotas nuosekliai parodo, kaip Kremlius atranda sąjungininkus nepriklausomai nuo jų ideologinės ar politinės pakraipos. Radikalios politinės jėgos Europoje, tokios kaip Syriza Graikijoje. Die Linke Vokietijoje. Front nailonal Prancūzijoje ar Jobbik Vengrijoje nusistačiusias veikti prieš Europos Sąjungoje vyraujančią liberaliąją sistemą. V. Putino atstovams telieka pasinaudoti jau esama tendencija ir suteikti jai tinkamą pagreitį, ardant Europos šalių vienybę.

Pritarčiau M. Kundroto teiginiui, kad visumoje veikiau reiktų kalbėti apie fašizmo idėjų, idealų ir vertybių turinio savitumus, nei apie visišką jų tuštumą. Fašizme, be jokios abejonės, yra idėja, bet jos vertę apibrėžia praktinis pritaikomumas, yra mintis, bet jos reikšmę nustato veiksmas, yra dvasia, bet pagrindinė jos charakteristika – jėga. Kas stipresnis, tas teisus. Kas veikia, tai ir moralu. Šia prasme fašizmas mažai skiriasi nuo daugelio populistinių srovių, išskyrus atvirą jėgos kultą. Čia autorius atranda dramatiškai besivystančios Rusijos agresijos Ukrainoje šaknis.

Knyga „Putinizmas. Ideologinė charakteristika” suteiks skaitytojams gausios pažintinės medžiagos, leisiančios giliau suprasti šiuolaikinius totalitarinius režimus bei jų sąsajas su fašistine ideologija.

Profesorius Lauras Bielinis

 

Žymos:

Dalintis: